Alte știri

Trebuiau să pregătească flori pentru demnitari. Cum s-au justificat participanții la petrecerea din Berezlogi, desfășurată în plină pandemie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Petrecerea dată ieri în comuna Berezlogi din raionul Orhei a fost organizată de către consiliul raional chiar în fața punctului medical din localitate.

Redacția TV8.md a  încercat să afle cine a alocat bani și ce sume au fost cheltuite pentru desfășurarea evenimentului, însă reprezentanții primăriei au spus că nu pot oferi astfel de informații.

La eveniment au participat și mai mulți deputați din platforma „Pentru-Moldova”, pentru care au fost pregătite buchete de flori. Unul dintre parlamentari ne-a dat asigurări că toate măsurile impuse pe timp de pandemie au fost respectate și că a fost invitat de către autoritățile locale. Cei de la primărie au spus la rândul lor că: „Copiii se jucau în lumea lor, iar vârstnicii nu au fost înghesuiți”.

Petrecerea a fost dată chiar în fața punctului medical

Secretara Consiliului Local Berezlogi a declarat că din comună fac parte satele Berezlogi și Hijdieni. În ambele localități a fost inaugurat ieri iluminatul stradal, în satul Hijdieni în jurul orei 17:00, iar în Berezlogi în jurul orei 18:00. În cea din urmă localitate, evenimentul de inaugurare a fost organizat de către Consiliul Raional Orhei, cu aportul Partidului Politic „Șor”.

Primăria în orice caz nu a alocat mijloace financiare (n.r. pentru organizarea evenimentului). -Cunoașteți cine a alocat bani? – Nu, nu vă putem spune. -De ce? -Nu suntem la curent”, a precizat secretara.

Întrebată de ce a fost organizată petrecerea, luând în calcul faptul că tot ieri Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a prelungit până pe 15 februarie starea de urgență din Republica Moldova și a menținut restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, secretara a spus că:

Știți, lumea s-a prins a se aduna, în locul unde a fost stabilită inaugurarea solemnă, un teren destul de larg, în centrul satului. Oamenii bineînțeles erau pe grupuri, foarte și foarte rășchirați. Când s-a început partea festivă, copiii se jucau în lumea lor, iar vârstnicii nu erau înghesuiți unul în altul. Evenimentul s-a desfășurat în fața punctului medical și au participat și lucrători din sistem”, a declarat secretara.

„Trebuia să pregătim câte un buchet de flori”

Ea a mai spus că administrația era la curent cu faptul că la eveniment vor participa demnitari publici, întrucât astfel se practică la majoritatea inaugurărilor solemne în raionul Orhei.

Au fost de la Partidul „Șor”, în frunte cu președintele raionului. Așteptam oaspeți, dar cine o să fie anume nu știam. Domnul primar era la curent cum se practică în fiecare localitate, trebuia și la Berezlogi să participe cineva la inaugurare. Trebuia să pregătim, mă rog, câte un buchet de flori. Tot am întrebat câte persoane trebuie să fie, ca să știm cu să procedăm. Ca lucrători ai primăriei răspundem de organizare, de prezența preotului, a urătorilor”.

De cealaltă parte, deputatul grupului parlamentar „Pentru-Moldova” Sergiu Sîrbu a spus că a fost invitat de către Primăria din Berezlogi să participe la eveniment. „Eu am fost invitat de către reprezentanții Primăriei locale să particip la lansarea proiectului. Am venit la această lansare cu respectarea tuturor măsurilor sanitare”, a declarat Sergiu Sîrbu.

Poliția a pornit o procedură contravențională în cadrul căreia va stabili dacă la petrecerea dată ieri în comuna Berezlogi din raionul Orhei au fost încălcate restricțiile impuse pe timp de pandemie de către autorități.

Citește și: VIDEO // Agora.md: Fără măști sau distanță. Pentru Moldova a organizat o petrecere cu artificii într-o localitate din Orhei

loading...

Comments are closed.