Trei ani de închisoare și amendă de 200 de mii de lei pentru o femeie care a încercat să scoată ilegal din Moldova un minor

La 25 iulie 2023, Judecătoria Edineț, sediul Central a pronunțat sentința în cauza penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție Oficiul Nord, ce vizează acțiunile unei cetățence a Republicii Moldova, învinuită de corupere activă (art.325 alin.(2) lit.b) din Codul penal).

Cauza penală respectivă a fost disjunsă de către Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție din cauza penală de bază în luna februarie 2023, pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a complicilor cetățencei Ucrainei, care a fost diferită justiției și condamnată la data de 19 aprilie anul curent la pedeapsa reală a închisorii pe un termen de 3 ani. Urmărirea penală pe caz a fost efectuată de Direcţia generală teritorială „Nord” a CNA.

Potrivit materialelor, cetățeanca Republicii Moldova împreună cu cetățeanca Ucrainei, a promis și transmis unui angajat al Poliției de Frontieră, 500 dolari SUA pentru a permite scoaterea din Republica Moldova a unui minor fără nici un act de identitate.

Urmărirea penală și judecarea cauzei în prezenta cauză penală a durat 5 luni, inculpata și-a recunoscut vina de comiterea faptei incriminate și, la cererea sa, cauza penală a fost examinată în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, nesolicitând administrarea de noi probe.

Prin sentință din 25 iulie 2023, instanța a recunoscut vinovată inculpata de comiterea coruperii active, stabilindu-i pedeapsa cu închisoare pe un termen de 3 ani, cu suspendarea executării închisorii pe o perioadă de probațiune de 5 ani și amendă în mărime de 200 000 lei.

Măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicată în privința acesteia, a fost înlocuită cu obligarea de nepărăsire a țării până la definitivarea sentinței.

Sentința va fi contestată cu apel la Curtea de Apel Bălți pe motivul blândeții pedepsei penale aplicate.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share