Trei bărbați au fost condamnați la 7, 10 și 20 de ani de închisoare pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari

Procuratura continuă lupta cu traficul ilicit de droguri și pericolul enorm al acestui fenomen asupra sănătății publice.

Astfel, după cum anunță Procuratura raionului Criuleni, la 23 februarie 2024, a fost pronunțată o sentință prin care trei bărbați au fost condamnați la 7, 10 și respectiv 20 de ani de închisoare pentru trafic de droguri în scop de înstrăinare, în proporții deosebit de mari, comis prin participație (art. 42, art.217/1 alin.(4) lit.d) din Codul penal). Ultimului inculpat i-au fost cumulate pedepsele pentru două sentințe – pentru infracțiunea nominalizată și pentru alte două infracțiuni comise anterior.

Instanța le-a stabilit celor trei bărbați și pedeapsa complementară sub formă de privarea de dreptul de a ocupa funcții care ar permite accesul la substanțe narcotice, psihotrope sau medicamentelor ce au circuit restrâns în medicină pe un termen de 5 ani.

Conform actului de învinuire înaintat de procurorii de la Criuleni, la 26 iulie 2016, inculpatul în vârstă de 46 de ani, fiind deținut în Penitenciarul nr.13 din mun. Chișinău, după o înțelegere prealabilă cu ceilalți doi inculpați, în vârstă de 42 și, respectiv 29 de ani, urmărind scopul obținerii unui venit ilicit în urma înstrăinării plantelor ce conțin droguri, și anume paie de mac, împărțindu-și rolurile, a organizat prin intermediul convorbirilor telefonice, cultivarea și păstrarea acestor plante. Fiind ridicată masa vegetală, s-a constatat, potrivit raportului de expertiză că aceasta reprezintă paie de mac, ce conțin alcaloizi activi ai opiului (morfina), cu masa totală de 1200 gr., care conform Hotărârii Guvernului nr.79 din 23.01.2006 constituie droguri în proporții deosebit de mari.

Toți inculpații au pledat nevinovați.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share