Alte știri

Trei judecători, printre care și Ion Muruianu, pleacă din sistem

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ion Muruianu – judecător la Curtea de Apel Chișinău, Oleg Ciumaș – judecător la Judecătoria Bălți, precum și Mihail Macar – judecător la Judecătoria Hâncești, au depus cererile de demisie ”onorabilă” și sunt în așteptarea deciziei Consiliului Superior al Magistraturii, informează Telegraph.md

Demisiile judecătorilor au fost incluse pe ordinea de zi a ședinței CSM din 07 septembrie 2021, iar raportorii sunt Dorel Musteață și Nina Cernat.

Amintim că Ion Muruianu a fost numit în funcția de judecător în anul 1990, la instanța din sectorul Buiucani al municipiului Chișinău. Cinci ani mai târziu, magistratul a fost promovat în funcția de vicepreședinte al instanței, iar ulterior și în funcția de președinte.

În anul 2004, Ion Muruianu a fost promovat la Curtea Supremă de Justiție și numit în funcția de vicepreședinte al Colegiului economic al CSJ. Doi ani mai târziu, judecătorul a devenit vicepreședinte CSJ, iar în 2007 a fost numit în funcția de președinte al instanței supreme, funcție pe care a pierdut-o după i-a numit „câini turbați” pe jurnaliști. Din anul 2012, Ion Muruianu activează la Curtea de Apel Chișinău.

loading...

Comments are closed.