Politic

Trei manifestații vor avea loc în această sâmbătă în PMAN! Cine cheamă oamenii în stradă?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Și pentru această sâmbătă, în centrul Chișinăului, sunt anunțate manifestații organizate de forțe politice și reprezentanți ai societății civile cu viziuni diametral opuse. Organizatorii nu s-au putut înțelege în privința împărțirii Pieței Marii Adunări Naționale, iar autoritățile sugerează că acțiunile se vor desfășura concomitent, similar cu protestele din 26 august.

Organizația unionistă Acțiunea 2012 a anunțat pentru sâmbătă, 1 septembrie, Marea Adunare Centenară, la care vor fi prezenți și participanții la Marșul Centenarului care au întâmpinat dificultăți la intrarea în Republica Moldova, transmite Timpul.

Pe de altă parte, tot pentru sâmbătă, Partidul Socialiștilor a anunțat o manifestație la care, potrivit organizatorilor, ar urma să participe aproximativ 20.000 de persoane. Socialiștii au anunțat mai multe locuri pentru acest eveniment, inclusiv Piața Marii Adunări Naționale.

Tot aici, și automobiliștii, care au mai protestat în ultimul timp împotriva scumpirii carburanților, au anunțat o acțiune.

Organizatorii nu au putut conveni în privința împărțirii Pieței, a comunicat pentru Radio Chișinău șeful Direcției juridice a Primăriei, Valeriu Bogdan. El a sugerat că manifestațiile se vor desfășura într-un mod similar cu protestele din 26 august.

Noi am făcut ședință, dar ei nu au ajuns la un numitor comun. Și pe 26 august am avut diferite proteste, dar nu au fost încălcări, violențe, sau ciocniri între manifestanți. Am mers pe aceeași idee și pentru 1 septembrie. Atâta timp cât nu avem dovezi clare că se încalcă Legea cu privire la întruniri, noi nu putem interzice nimănui să desfășoare manifestații”, spune Valeriu Bogdan.

Amintim că duminică, 26 august a avut loc o manifestație a opoziției, în centrul Chișinăului. Tot în Piața Marii Adunări naționale, Partidul Șor a organizat o contramanifestație la care au fost invitați și deputați din Parlamentul European. Mai mulți politologi și experți politici au caracterizat aceste manifestații ca fiind o lansare în campania electorală.

loading...

Comments are closed.