Alte știri

Tudor Ceaicovschi dezminte informațiile precum că s-ar implica și promova anumiți oameni în funcția de Secretar de Stat în cadrul ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Omul de afaceri, Tudor Ceaicovschi, a amenințat cu judecata redacția Telegraph Moldova, reacționând astfel la un articol publicat pe data de 9 iulie curent pe site-ul nostru de știri, în care se spunea, conform mai multor surse din cadrul ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, că afaceristul V.I.P., după cum l-au supranumit jurnaliștii de la RISE Moldova, ar promova-o pe Silvia Morgoci în funcția de Secretar de Stat în cadrul ministerului respectiv.

Prin intermediul avocatului său, Tudor Ceaicovschi ne-a expediat o cerere prin care a cerut să fie dezmințite următoarele informații:

Urmăriți-ne și pe Telegram!
  • Despre aceste schimbări de cadre însă nu se ocupă ministrul, dar afaceristul V.I.P. din „dosarul licitațiilor trucate”, Tudor Ceaicovschi.
  • Schemele de corupție rămân veșnic în picioare. Unul dintre principalii actori care trage sforile în domeniu este Tudor Ceaicovschi. Sursele care au cerut să le fie păstrat anonimatul, ne-au explicat că Silvia Morgoci urmează acum exact același traseu pe care l-a urmat cu ceva timp în urmă, actualul secretar de stat, Boris Gîlca. Ceaicovschi are nevoie să controleze această funcție, deoarece asta îi permite să-și dezvolte afacerile din medicină și să câștige tot felul de licitații cu statul.
  • Silvia Morgoci înainte de a deveni oficial angajata lui Ceaicovschi, a gestionat și proiectul Repemol, finanțat de Guvernul Confederației Elvețiene. În poziția sa de atunci, ea aranjat mai multe achizitii de utilaje de la firmele lui Ceaicovschi.
  • În așa mod, doi agenți economici mari, cu interese enorme în domeniul sănătății: DitaEstFarm in domeniul farmaceutic și GBG in domeniul utilajelor medicale, propulsează alt om, “de-al casei” în funcția de secretar general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Omul de afaceri consideră că aceste informații îi lezează onoarea, demnitatea și reputația profesională și că ar fi defăimătoare.

Cu toate acestea, chiar dacă investigația de pe Rise.md a apărut în anul 2015, în care se descrie cu lux de amănunte cum s-au trucat mai multe licitații cu statul privind achiziționarea mai multor echipamente medicale, până în prezent Tudor Ceaicovschi nu a reușit să demonstreze prin intermediul unei instanțe de judecată că respectiva investigație nu ar corespunde realității. Mai mult decât atât, informația privind schimbările de cadre și despre influența pe care o are Tudor Ceaicoscvhi în cadrul ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ne-a fost transmisă de mai multe surse din cadrul ministerului care ne-au solicitat să le păstrăm anonimatul, în caz contrar, riscă să rămână fără postul de muncă.

Articolul pe care-l dezminte Tudor Ceaicovschi poate fi citit aici.

loading...

Comments are closed.