Externe

UCRAINA. Porosenko: Legea Educației, care nemultumește și România, va fi modificată ținând cont de ce spune Comisia de la Veneția

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Ucrainei a anunțat, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, că noua lege a Educației va fi modificată ținându-se cont de opiniile Comisiei de la Veneția.

Petro Porosenko a spus că țara sa va respecta Carta europeană a limbilor regionale sau minoritare ți că se vor face modificări în lege în urma concluziilor transmise de această organizație.

„Am cerut Ministerului Educației să transmită această prevedere Comisiei de la Veneția, pentru a fi examinată. Concluziile Comisiei vor permite eliminarea tuturor interpretărilor contradictorii. Sunt convins ca vom introduce în lege toate concluziile Comisiei de la Veneția”, a promis Porosenko.

Totodata, presedintele ucrainean a deplâns excesiva politicizare a legii.

Amintim ca presedintele Ucrainei a promulgat o controversata lege a educației, care restricționează predarea în limba minorităților naționale. Noua lege prevede introducerea treptată a noului sistem și, prin aceasta, înlocuirea materiilor care se predau inclusiv în limba romană cu discipline care vor fi predate în limba ucraineană.

 

loading...

Write A Comment