Ucraina pregătește un embargou la importurile din Republica Moldova

Decizia Ucrainei de a impune restricții la importurile din Republica Moldova vine ca răspuns la măsurile adoptate de autoritățile moldovenești.
 

Ucraina pregătește restricții la importurile din Republica Moldova în răspuns la decizia corespunzătoare luată de Chișinău, informează telegraph.md cu referire la rbc.ua

Despre acest lucru, într-un comentariu pentru RBC-Ucraina, a vorbit viceministrul Dezvoltării Economice, Comerțului și Agriculturii – Reprezentantul Comercial al Ucrainei, Taras Kachka.

“Am informat Chișinăul că orice restricție din partea Republicii Moldova va fi considerată o măsură extrem de neprietenoasă și va duce la interzicerea imediată a întregului import din Republica Moldova”, a declarat el.

Anterior, Ministerul Agriculturii și Politicii Alimentare a exprimat dezacordul față de intenția Republicii Moldova de a restricționa importurile de grâu, porumb, rapiță și floarea-soarelui din Ucraina. Ministrul Nikolai Solșîi a calificat motivele invocate de Chișinău drept neclare, deoarece Ucraina nu exportă aceste culturi în Republica Moldova.

De asemenea, s-a menționat că negocierile între Ucraina și Republica Moldova vor continua.

Reamintim că anterior, ministrul Agriculturii al Republicii Moldova, Vladimir Bolea, a declarat intenția Chișinăului de a se alătura deciziei UE de a impune restricții temporare la importurile de grâu, porumb, rapiță și floarea-soarelui din Ucraina.

Total
0
Shares
Total
0
Share