Externe

UE este pregătită să trimită anchetatori în Ucraina pentru a documenta „crimele de război” comise de trupele ruse

Pinterest LinkedIn Tumblr

Uniunea Europeană (UE) este pregătită să trimită anchetatori în Ucraina pentru a documenta „crimele de război” comise de trupele ruse. Un anunț în acest sens a fost făcut de președinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, într-o postare pe pagina sa de Twitter, informează ZdG.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Am vorbit cu președintele Volodimir Zelensky despre asasinarea civililor din Bucha și din alte părți ale Ucrainei. UE este pregătită să trimită echipe de anchetatori pentru a documenta crimele de război, în coordonare cu procurorul general ucrainean”, a spus președinta CE.

Ursula von der Leyen a menționat că organizația de combatere a criminalității Europol și Agenția guvernamentală Eurojust vor sprijini acest demers.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

loading...

Comments are closed.