Alte știri

UE promite ajutor pentru Liban, după explozia de la Beirut; Macron și-a anunțat vizita de urgență în orașul distrus

Pinterest LinkedIn Tumblr

UE oferă tot sprijinul Libanului și și-a activat Mecanismul de protecție civilă ca răspuns la criză. Mecanismul este un instrument care ajută blocul să coordoneze ajutoarele din statele sale membre, informează Telegraph.md, cu referire la CNN.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Oficialii UE vor desfășura urgent „peste 100 de pompieri extrem de pregătiți, cu vehicule, câini și echipamente, specializate în căutare și salvare în contexte urbane”, a declarat comisarul UE pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, într-o declarație publicată de miercuri.

Olanda, Grecia și Republica Cehă vor participa la schemă, iar Franța, Polonia și Germania s-au oferit, de asemenea, să asiste Libanul.

Agenția Navală: Deflagrația din Beirut NU a avut loc din cauza unei nave sub Pavilionul Republicii Moldova

„De asemenea, UE și-a activat sistemul de cartografiere prin satelit Copernicus pentru a sprijini autoritățile libaneze în evaluarea întinderii daunelor”, a adăugat Lenarčič.

„Suntem alături de Liban și de oamenii săi și suntem pregătiți să mobilizăm ajutor suplimentar.”

Potrivit CNN, președintele francez, Emmanuel Macron, va vizita joi Beirut, pentru a arăta „solidaritatea” cu poporul libanez în urma exploziei dezastruoase, potrivit contului oficial de Twitter al președinției libaneze.

Palatul Elysée a declarat miercuri  că Franța trimite echipamente și personal în Liban ca parte a unui pachet de asistență de urgență.

Igor Dodon anunță ca avut o întrevedere productivă cu Dmitri Kozak. Despre ce au discutat oficialii

Franța va trimite două avioane militare și 15 tone de echipament în Liban, în timp ce efortul internațional de a ajuta țara se intensifică.

Pachetul de ajutor include două avioane militare, 55 de personal, 15 tone de echipament și o clinică mobilă capabilă să îngrijească 500 de persoane rănite, potrivit unui comunicat al Palatului Elysée.

Personalul și echipamentele sunt programate să vină joi după-amiază.

În plus, 10 cadre medicale de urgență vor încerca să ajungă în Beirut cât mai curând posibil pentru a ajuta spitalele din capitala libaneză.

Palatul Elysée a declarat că membrii francezi ai Forței interimare a Națiunilor Unite din Liban (UNIFIL) au intervenit de ieri pentru a ajuta la criză.

Franța se alătură Qatarului, Kuweitului și Irakului, care s-au angajat să trimită spitale de teren în capitala libaneză.

Un turist a vrut să se fotografieze cu una dintre surorile lui Napoleon Bonaparte și i-a rupt trei degete

loading...

Comments are closed.