Alte știri

UE promite ajutor pentru Liban, după explozia de la Beirut; Macron și-a anunțat vizita de urgență în orașul distrus

Pinterest LinkedIn Tumblr

UE oferă tot sprijinul Libanului și și-a activat Mecanismul de protecție civilă ca răspuns la criză. Mecanismul este un instrument care ajută blocul să coordoneze ajutoarele din statele sale membre, informează Telegraph.md, cu referire la CNN.

Oficialii UE vor desfășura urgent „peste 100 de pompieri extrem de pregătiți, cu vehicule, câini și echipamente, specializate în căutare și salvare în contexte urbane”, a declarat comisarul UE pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, într-o declarație publicată de miercuri.

Olanda, Grecia și Republica Cehă vor participa la schemă, iar Franța, Polonia și Germania s-au oferit, de asemenea, să asiste Libanul.

Agenția Navală: Deflagrația din Beirut NU a avut loc din cauza unei nave sub Pavilionul Republicii Moldova

„De asemenea, UE și-a activat sistemul de cartografiere prin satelit Copernicus pentru a sprijini autoritățile libaneze în evaluarea întinderii daunelor”, a adăugat Lenarčič.

„Suntem alături de Liban și de oamenii săi și suntem pregătiți să mobilizăm ajutor suplimentar.”

Potrivit CNN, președintele francez, Emmanuel Macron, va vizita joi Beirut, pentru a arăta „solidaritatea” cu poporul libanez în urma exploziei dezastruoase, potrivit contului oficial de Twitter al președinției libaneze.

Palatul Elysée a declarat miercuri  că Franța trimite echipamente și personal în Liban ca parte a unui pachet de asistență de urgență.

Igor Dodon anunță ca avut o întrevedere productivă cu Dmitri Kozak. Despre ce au discutat oficialii

Franța va trimite două avioane militare și 15 tone de echipament în Liban, în timp ce efortul internațional de a ajuta țara se intensifică.

Pachetul de ajutor include două avioane militare, 55 de personal, 15 tone de echipament și o clinică mobilă capabilă să îngrijească 500 de persoane rănite, potrivit unui comunicat al Palatului Elysée.

Personalul și echipamentele sunt programate să vină joi după-amiază.

În plus, 10 cadre medicale de urgență vor încerca să ajungă în Beirut cât mai curând posibil pentru a ajuta spitalele din capitala libaneză.

Palatul Elysée a declarat că membrii francezi ai Forței interimare a Națiunilor Unite din Liban (UNIFIL) au intervenit de ieri pentru a ajuta la criză.

Franța se alătură Qatarului, Kuweitului și Irakului, care s-au angajat să trimită spitale de teren în capitala libaneză.

Un turist a vrut să se fotografieze cu una dintre surorile lui Napoleon Bonaparte și i-a rupt trei degete

loading...

Comments are closed.