Externe

UE și-a actualizat lista neagră a operatorilor avia: 7 companii din Moldova sunt interzise în spațiul comunitar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Europeană a actualizat marți, 2 iunie, Lista UE a transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranță, altfel spus lista companiilor aeriene care fac obiectul unei interdicții de exploatare sau al unor restricții operaționale pe teritoriul Uniunii Europene, deoarece nu respectă standardele internaționale de siguranță. Comisia are ca obiectiv garantarea celui mai ridicat nivel de siguranță aeriană pentru toți pasagerii care călătoresc în Uniunea Europeană, informează Telegraph.md

După actualizarea de marți, toate companiile aeriene certificate în Armenia au fost adăugate pe listă, în urma unei evaluări suplimentare a capacităților de supraveghere a siguranței ale acestei țări. Decizia a fost luată după audierea Comitetului Aeronautic Civil („CAC”) din Armenia și a șase transportatori aerieni armeni.

În plus, lista transportatorilor aerieni certificați în Congo (Brazzaville), Republica Democratică Congo, Kârgâzstan, Libia, Nepal și Sierra Leone a fost revizuită și modificată, fiind adăugați noi transportatori din aceste țări și eliminați cei care nu mai există.

Avem un acord avantajos cu Gazprom? Cum răspunde Igor Dodon

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat în legătură cu acest subiect: „Scopul Listei UE a transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranță este de a servi drept instrument care ajută companiile aeriene și țările incluse în listă să își reevalueze și să își îmbunătățească standardele de zbor. Decizia de a include transportatorii armeni pe această listă a fost luată pe baza avizului unanim al Comitetului pentru siguranța aeriană. Comisia, cu sprijinul Agenției Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației, este pregătită să coopereze și să investească în Armenia pentru îmbunătățirea siguranței aviației în această țară.”

Lista UE a transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranță nu doar contribuie la menținerea unor niveluri ridicate de siguranță în UE, ci și ajută companiile aeriene și țările vizate să își îmbunătățească nivelurile de siguranță, pentru ca în cele din urmă să fie eliminate de pe listă. În plus, ea a devenit un instrument preventiv major, deoarece motivează țările cu probleme în domeniul siguranței să le remedieze înainte să devină necesară o interdicție prin includere în listă.

Potrivit listei, toți transportatorii aerieni certificați de autoritățile de la Chișinău sunt interziși în spațiul comunitar, cu excepția Air Moldova, Fly One și Aerotranscargo.

În lista neagră a UE sunt incluși următorii transportatori din Moldova: Î.M “VALAN ICC” SRL, CA „AIM AIR” SRL, CA „AIR STORK” SRL, Î M „MEGAVIATION” SRL, CA „PECOTOX-AIR” SRL, CA „TERRA AVIA” SRL, CA „FLY PRO” SRL.

Postul de televiziune TV8 va trebui să se închidă în timpul campaniilor electorale

loading...

Comments are closed.