Externe

Ultima dorință a unei fetițe de 13 ani, de a dona organele sale celor ce au mai mare nevoie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Despre faptul că vrea să devină donator, Jammie a spus părinților cu o săptămână înainte de moartea sa.

Când micuța Jemima Layzell din orașul Horton, Marea Britanie, a mărturisit părinților despre dorința de a dona organele sale, în cazul în care i se va întâmpla ceva. La acel moment părinții au lăudat-o pentru dorința de a ajuta alți oameni. Fata era absolut sănătoasă, iar convorbirile despre donatul organelor au apărut după moartea unui prieten de-al ei într-un accident rutier. La acel moment, rudele ei nici nu-și imaginau că această discuție este una profetică, anunță Daily Mail.

O săptămână după asta, Jammie a început să sufere din cauza unor dureri de cap, din cauza cărora a căzut fără conștiință în plină zi. Medicii i-au diagnosticat anevrism al vaselor cerebrale. Peste 4 zile, fetița a decedat. Părinții Sophy si Harvey au decis să-i îndeplinească ultima dorință a fetei, salvând astfel viața a 8 persoane. Acest număr este unul record în toată istoria donării de organe. De exemplu, țesuturile oculare au permis restabilirea vederii la trei persoane.

«Jammie a fost o fată minunată. Era deșteaptă, veselă, creativă și plină de compasiune. Suntem siguri că ea este mândră de decizia luată, cum suntem mândri și noi» a declarat mama micuței eroine.

loading...

Write A Comment