Alte știri

ULTIMA ORĂ // Agriculturii nu vor primi ajutoare financiare, au decis deputații PAS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații PAS au refuzat din nou examinarea mai multor proiecte de lege inițiate de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor ce se referă la acordarea ajutorului pentru agricultori, susținerea producătorilor locali și a mediului de afaceri. Miercuri, majoritatea parlamentară a respins propunerile BCS pentru a fi incluse pe ordinea de zi a ședinței Comisiei economie, buget și finanțe, scrie primul.md

Primul proiect respins de PAS se referă la alocarea a 51,3 milioane de lei pentru acoperirea prejudiciilor suportate de agricultori din cauza intemperiilor din acest an.

”Este o măsură importantă pentru agricultori, deoarece suntem în perioada de recoltare și ar fi un ajutor benefic pentru sectorul agricol”, a declarat deputatul BCS, Petru Burduja.

De asemenea, PAS a respins și inițiativa ce prevede ca reducerile comerciale aplicate pentru produsele și mărfurile autohtone de către magazine să fie plafonate. Potrivit proiectului, procentul maxim de discount pe care îl vor putea solicita distribuitorii nu va depăși 10 la sută.

”Vedem tot mai des că (prețurile la – n.red.) produsele agroalimentare încep a o lua razna, este vorba despre produsele de panificație, lactate. Noi avem un proiect de lege prin care încercăm să acordăm sprijin producătorilor agricol ca să nu permitem magazinelor să le solicite o reducere mai mare de 10%”, a explicat Burduja.

Deputații PAS au refuzat să analizeze și proiectul prin care se propune introducerea cotei zero pentru venitul reinvestit, începând cu 1 ianuarie 2022.

Toate aceste proiecte au fost înregistrate de BCS în Parlament la 9 august 2021. De menționat că o parte dintre ele au fost promise în campania electorală de PAS și de președintele Maia Sandu.

loading...

Comments are closed.