Alte știri

ULTIMA ORĂ // Cavcaliuc a făcut publice secvențe video care confirmă că a fost deținut într-un izolator de la Moscova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Gheorghe Cavcaliuc a făcut public un material video cu privire la evenimentele din 4 iulie de pe aeroportul din Moscova. Din imagini se vede că timp de 10 ore acesta a fost ținut într-o celulă și nu a stat în zona de așteptare a aeroportului Moscova, precum declarau cei de la MAEIE, fără apă și mâncare, iar după 16 ore a fost trimis înapoi în Republica Moldova.

În tot acest timp nu a fost căutat sau contactat de nici un reprezentant al Ambasadei Moldovei. Mai mult, la Chișinău, MAEIE difuza informația că Gheorghe Cavcaliuc este bine mersi în zona de tranzit a aeroportului pe când el era într-o celulă, alături de alți deținuți.

Potrivit lui, în toată această perioadă a fost fără cartelă în telefon, dar a păstrat aparatul și a putut filma.

„Am filmat cu riscul de a fi descoperit, dar situația complicată în care mă aflam m-a determinat să risc. Aceste imagini vor demonta încă o minciună a Ministerului Afacerilor Externe”, a declarat Cavcaliuc.

Amintim că Gheorghe Cavcaliuc a cerut ieri Ministerului Afacerilor Externe să rectifice informațiile mincinoase prezentate opiniei publice în 24 de ore, sau se va adresa instanței.

Gheorghe Cavcaliuc l-a sunat în timpul unei conferințe de presă de astăzi pe Aureliu Ciocoi, prim-ministru interimar și ministru de Externe, întrucât îl consideră vinovat de ceea ce s-a întâmplat cu delegația PACE.

Acesta nu a răspuns, iar Gheorghe Cavcaliuc a decis să facă publice imaginile pe site-ul PACE.

Liderul PACE a mai precizat că ”mai mult de 10 ore am fost ținut fără apă și mâncare. La mine nu a venit nimeni timp de 16 ore cât am fost reținut, la colegii mei nu a sunat nimeni de la Ministerul Afacerilor Externe.”

În opinia liderului PACE, Ministerul Afacerilor Externe a făcut un joc politic murdar, în beneficiul unui concurent electoral, fiind necesară o demisie din funcție a celui care coordonat această operațiune de compromitere și dezinformare.

Amintim că în dimineața de 4 iulie, liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reținut pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, unde a ajuns cu alți doi candidați pentru funcția de deputat, Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa, ca să meargă la o întâlnire electorală cu moldovenii din Rusia.

loading...

Comments are closed.