ULTIMA ORĂ // Centrala de la Cuciurgan ar putea întrerupe livrarea energiei electrice, anunță Alexandr Slusari

Centrala de la Cuciurgan ar putea întrerupe livrarea energiei pentru malul drept al Nistrului, anunță Alexandr Slusari, ex-deputat.

”Moscova, care ilegal controlează Termocentrală Cuciurgan, nu acceptă livrarea energiei electrice către malul drept al Nistrului după 31 decembrie 2022.

Ei au văzut lipsa de verticalitate din partea autorităților Moldovei și știu că oricum în Chișinău sunt oameni care au grija față de cetățenii noștri din regiunea separatistă, care nu vor îngheța și vor primi mărfuri fără impozitare. În rest, Moldova trebuie să fie sancționată să achite prețuri mari pentru energia electrică și termocentrală, controlată de ruși, nu trebuie să ajute Ucrainei.

Tare mă tem că viceprim-ministru pentru dezvoltarea Transnistriei și alt viceprim-ministru pe transnistrizarea Moldovei au crezut că prin înțelegeri obscure cu marionetele Kremlinului și prin cedările rușinoase ale intereselor naționale ar fi posibil de terminat războiul energetic, însă din cauza lor țara va rămâne și cu rușine și cu război.

Dacă se întâmplă acest lucru, nu mă interesează asumarea lui Andrei Spânu. Asta ar fi deja problema celor de la PAS și a procuraturii. Mă interesează dacă mai există suportul extraordinar din partea României în ceea ce ține de furnizarea energiei electrice la prețuri subvenționate și dacă guvernul peste Prut trece peste manevrele transnistrene ale lui lui Spânu și Serebrian”, a declarat Slusari.

Așteptăm reacția autorităților.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share