Actualitate

ULTIMĂ ORĂ // CNA critică legea adoptată de Parlament privind modul de numire a directorului instituției, fără concurs public

Pinterest LinkedIn Tumblr
Centrul Naţional Anticorupție (CNA) a criticat legea adoptată de Parlament privind modul de numire a directorului acestei instituții, fără concurs public, transmite Telegraph.md
Într-un comunicat de presă, CNA subliniază că legea „nu corespunde interesului public general” și ”aceasta va contribui la slăbirea instituțională și subminarea independenței CNA în calitate de entitate specializată în prevenirea și combaterea corupției”.
CNA a spus că în normele proiectului supus expertizei anticorupție a fost identificată concurența normelor de drept, atât cu dispozițiile actelor normative naționale, cât și cu prevederile actelor normative internaționale în domeniul anticorupție.
”În scopul preîntâmpinării apariției manifestărilor de corupție la aplicarea în practică a prevederilor proiectului, considerăm oportună redactarea acestuia în contextul obiecției și recomandării din prezentul raport de expertiză anticorupție. (Detalii)”, se mai menționează în comunicatul instituției.
loading...

Comments are closed.