Alte știri

ULTIMA ORĂ // Consiliul Concurenței efectuează inspecții inopinate la sediile mai multor companii petroliere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul Concurenței aduce la cunoștință că, la data de 20 ianuarie curent autoritatea efectuează inspecții inopinate la sediile mai multor companii ce activează pe piața comercializării produselor petroliere de bază în contextul investigațiilor în derulare, inițiate în 2020 și 2021, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul oficial al instituției.

Investigațiile au scop depistarea probelor privind posibilele încălcări ale legislației concurențiale, în special interzicerea acordurilor anticoncurențiale și interzicerea abuzului de poziție dominantă.

Referitor la mecanismul de control real al prețurilor mediatizat pe larg în ultima perioadă, Consiliul Concurenței aduce la cunoștință despre faptul că nu dispune de careva atribuții legale de stabilire a mecanismelor de control al prețurilor, piața produselor petroliere fiind o piață reglementată și supravegheată de alte instituții responsabile.

În scopul nepericlitării investigației și respectării tuturor procedurilor stabilite de cadrul legal Consiliul Concurenței transmite că nu va comenta declarațiile politice.

Citește și: Un moldovean stabilit în Bruxelles a încercat să se apropie de Maia Sandu, dar bodyguardul s-a pus în față și nu i-a permis

loading...

Comments are closed.