ULTIMĂ ORĂ // Doliu în lumea muzicii: A decedat Lidia Bejenaru-Botgros, soția lui Nicolae Botgros

Lumea muzicii este în doliu! Cântăreața de muzică populară Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, s-a stins astăzi din viață. Anunțul trist a fost făcut de Andrei locoman, directorul Palatului Național „Nicolae Sulac”, informează TV8.md

„Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia BEJENARU-BOTGROS, solistă de o viață a Orchesrtei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani”, a scris Locoman pe Facebook.

Lidia Bejenaru s-a născut în data de 3 mai 1953 la Țiplești, raionul Sângerei. A fost solistă în orchestra „Mugurel”, iar din 1978 în orchestra „Lăutarii”, condusă de soțul ei, Nicolae Botgros, cu care s-a căsătorit în 1971. Cuplul Botgros are un singur fiu, pe vioristul Corneliu Botgros.

Lidia Bejenaru a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriu. Primul și unicul disc al interpretei, intitulat M-a cuprins un dor de mamă, a apărut după 20 de ani de activitate scenică.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Citește și: Ion Ceban anunță că pregătește dosare cu construcțiile problematice existente în oraș: “Cei care au pufușor pe botișor vor trebui să răspundă”

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share