ULTIMA ORĂ // Finul oligarhului Plahotniuc rămâne la pârnaie

 

Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocatului finului lui Vlad Plahotniuc, Dorin Damir, și a menținut arestul preventiv solicitat de procurorul PCCOCS și dispus de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, transmite Telegraph.md

Anterior, procurorul PCCOCS a solicitat și a obținut recuzarea unor judecători ai Curții de Apel din completul care examina dosarul.

Totodată, prin decizia de joi a Curții, a fost menținut și arestul în privința șefului Inspectoratului de Poliție al mun.Bălți și inspectorului Poliției de Frontieră – ambii învinuiți în dosarul examinat.

Investigațiile continuă, iar PCCOCS va anunța publicul despre date cu impact pentru societate pe dosar, în măsura în care activitatea de investigația nu va fi afectată.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de comun cu Serviciul de Informații și Securitate au descins, în dimineața zilei de 5 iulie curent, cu percheziții la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane.

Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: ”abuz de serviciu”, ”delapidarea averii statului”, ”trecerea ilegală a frontierei de stat”, ”divulgarea secretului de stat” și ”fals în acte publice”.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, au fost reținute 3 persoane: șeful Inspectoratului de Politie al mun.Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA.

Urmărirea penală este în plină desfășurare iar Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs.

Citește și: ULTIMA ORĂ // Judecătorii CA Chișinău au admis recuzarea împotriva magistraților din dosarul lui Dorin Damir

Total
0
Shares
Total
0
Share