Social

Ultima oră! Fostul ministru al MAI, Gheorghe Papuc, a lovit un biciclist!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un accident rutier s-a produs cu ceva timp în urmă în satul Palanca, raionul Ștefan Vodă. Un automobil de model Tayota Prado, a tamponat un biciclist, care a ieșit spontan dintr-o ogradă direct pe traseu.

La fața locului a ajuns în scurt timp un echipaj al polițiri. Grupa operativă a stabilit că șoferul automobilului implicat în accident este fostul Ministru al MAI,Gheorghe Papuc.

Biciclistul a fost transportat de urgență la spital.

Amintim că în ianuarie 2015, fostul ministru de Interne Gheorgeh Papuc, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul 7 aprilie 2009. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău. În scurt timp după decizia Curții de Apel Chișinău, Gheorghe Papuc a fugit din țară și a fost dat în căutare internațională. Avocații acestuia însă declarau atunci că defapt, fostul ministru era dus la odihnă.

În luna iulie 2015, Gheorghe Papuc revenea în Republica Moldova și declara pentru postul TV7 (în prezent TV8) că a prezentat suficiente dovezi ca să fie achitat pe deplin.

„Nu mă consider vinovat. Dacă mi s-ar întâmpla încă o dată asemenea evenimente, noi avea să procedăm la fel. Dacă este persoana clară care a săvârșit acest omor (n.r. Valeriu Boboc) trebuie să răspundă. Dacă au fost alți lucrători de poliție care și-au permis să acționeze violent trebuie să fie tras la răspundere”, a declarat Papuc.

Ulterior, magistraţii Curţii Supreme de Justiţie au emis o decizie irevocabilă prin care, Gheorghe Papuc urma să achite o amendă de 20 de mii de lei în loc să stea 4 ani după gratii aşa cum, anterior, au decis judecătorii Curţii de Apel.

 

loading...

Write A Comment