Politică

ULTIMA ORĂ // Guvernul Chicu a demisionat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul Chicu a demisionat. Anunțul a fost făcut chiar de către premierul Ion Chicu, în cadrul unei conferințe de presă la Președinție, informează Telegraph.md

Chicu anunță că demisia sa este primul pas pentru inițierea procedurilor de dizolvare a Parlamentului.

Șeful Executivului a informat că va discuta cu Maia Sandu despre cum va activa Guvernul în exercițiu.

Chicu a mulțumit conducerii de vârf a statului pentru colaborare.

Urmare a demisiei, Zinaida Greceanîi a anunțat că ședința de astăzi a Parlamentului nu va mai avea loc, dat fiind faptul că subiectul privind examinarea moțiunii de cenzură a decăzut.

Greceanîi i-a mulțumit lui Chicu pentru activitatea sa. La fel, i-a mulțumit și lui Igor Dodon pentru faptul că a asigurat balanța politică în această perioadă.

În intervenția sa, Dodon a menționat că decizia privind demisia Guvernului Chicu este asumată, fiind momentul potirvit.

”Această demisie nu este sub presiunea moțiunii de cenzură sau a protestelor. Aceasta este o decizie asumată pentru a declanșa procesul alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat șeful statului.

„Începând de mâine, președintele ales trebuie să-și asume întreaga responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în țară, ori începe discuțiile cu fracțiunile parlamentare pentru numirea unui nou Guvern sau să discute o foaie de parcurs pentru dizolvarea parlamentului și organizarea de alegeri anticipate”, a mai declarat Dodon.

La rândul său, Dodon i-a mulțumit lui Chicu pentru activitatea sa, mai cu seamă în mandatul său, 2019-2020, țara a trecut prin secetă și pandemie.

loading...

Comments are closed.