Alte știri

ULTIMA ORĂ // Guvernul Chicu a demisionat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul Chicu a demisionat. Anunțul a fost făcut chiar de către premierul Ion Chicu, în cadrul unei conferințe de presă la Președinție, informează Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Chicu anunță că demisia sa este primul pas pentru inițierea procedurilor de dizolvare a Parlamentului.

Șeful Executivului a informat că va discuta cu Maia Sandu despre cum va activa Guvernul în exercițiu.

Chicu a mulțumit conducerii de vârf a statului pentru colaborare.

Urmare a demisiei, Zinaida Greceanîi a anunțat că ședința de astăzi a Parlamentului nu va mai avea loc, dat fiind faptul că subiectul privind examinarea moțiunii de cenzură a decăzut.

Greceanîi i-a mulțumit lui Chicu pentru activitatea sa. La fel, i-a mulțumit și lui Igor Dodon pentru faptul că a asigurat balanța politică în această perioadă.

În intervenția sa, Dodon a menționat că decizia privind demisia Guvernului Chicu este asumată, fiind momentul potirvit.

”Această demisie nu este sub presiunea moțiunii de cenzură sau a protestelor. Aceasta este o decizie asumată pentru a declanșa procesul alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat șeful statului.

„Începând de mâine, președintele ales trebuie să-și asume întreaga responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în țară, ori începe discuțiile cu fracțiunile parlamentare pentru numirea unui nou Guvern sau să discute o foaie de parcurs pentru dizolvarea parlamentului și organizarea de alegeri anticipate”, a mai declarat Dodon.

La rândul său, Dodon i-a mulțumit lui Chicu pentru activitatea sa, mai cu seamă în mandatul său, 2019-2020, țara a trecut prin secetă și pandemie.

loading...

Comments are closed.