Social

Ultima oră! Ion Şoltoianu, condamnat pentru omor și șantaj a fost astăzi eliberat. Rezultatul reformării justiției promisă de Maia Sandu?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Instanța a constatat că acesta a fost ținut în „condiții inumane” și a fost astfel eliberat, informează publicația pro-rusească KP.md, citat de Timpul.

Kickboxerul Ion Şoltoianu a fost condamnat pentru omor, şantaj şi deţinere ilegală de arme. Anterior Magistraţii Curţii Supreme de Justiţie au respins apelul avocaților acestuia şi au menţinut în vigoare decizia Curţii de Apel Chişinău prin care sportivul a fost condamnat la 12 ani de închisoare (inițial, condamnarea din 2013 a fost de 14 ani).

În 2011, Ion Şoltoianu l-a împuşcat mortal la o terasă din Capitală pe fostul poliţist Ion Stratulat, ginerele generalului Alexei.

Imediat după aceasta Şoltoianu a fugit din Chişinău, dar a fost reţinut în Varniţa. Avocaţii sportivului insistau atunci, că clientul lor a tras în legitimă apărare şi era în stare de afect.

Amintim că în timpul campaniei electorale, Maia Sandu promitea să reformeze justiția, astfel încât fiecare cetățean să se bucure de un proces de judecată echitabil. Coincidență sau nu, dar în ultima perioadă de timp s-a redus și termenul de detenție pentru Vlad Filat cu 1 an și 8 luni, dar și a fost redus termenul cu 6 ani și 8 luni pentru temutul interlop Vladimir Moscalciuc, alias Makena.

loading...

Comments are closed.