Politic

Ultima oră! MAEIE îl cheamă la Chişinău pentru consultări pe Ambasadorul Republicii Moldova de la Moscova!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a informat ărin intermediul unui comunicat de presă că îl cheamă la Chișinău pe Ambasadorul Republicii Moldova de la Moscova!

„În legătură cu cazurile de hărțuire și intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici  din Republica Moldova, intensificarea acestora în ultima perioadă şi lipsa unor reacţii oficiale la demersurile repetate ale autorităţilor moldoveneşti pe marginea acestor cazuri, MAEIE a decis chemarea la Chişinău pentru consultări a Ambasadorului Andrei Neguţă, pe o durată nedeterminată.

În cadrul discuţiilor urmează a fi examinate căile pentru depăşirea situaţiei create, evitînd pe viitor acţiuni de natură să submineze relațiile moldo-ruse pe care autoritățile moldoveneşti și le doresc să fie prietenești, de încredere și respect reciproc.”, se spune în comunicatul MAEIE.

Amintim că scandalul a izbucnit pe linie directă între Chișinău și Moscova, după ce autoritățile Republicii Moldova au stopat așa-zisa spălătorie de bani rusească din Moldova, cunoscută și ca dosarul “Laundromat”. Asta însemna spălarea a 22 miliarde de dolari prin băncile din Republica Moldova, cu implicarea mai multor judecători, politicieni și oameni de afaceri, printre care și controversatul Veaceslav Platon, supranumit raiderul numărul 1 din CSI. Legătură cu “Laundromat” ar avea și primarul fugar al municipiului Bălți, Renato Usatîi.

loading...

Comments are closed.