ULTIMA ORĂ // Maia Sandu ar putea fi anunțată în căutare internațională și riscă să fie reținută

Deputatul rus Vladimir Djabarov, vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Consiliul Federaţiei Ruse, a amenințat Chișinăul cu deschiderea unui dosar penal pe numele președintelui Maia Sandu și cu anunțarea șefului statului în căutare internațională, după ce aceasta a afirmat că președintele rus Vladimir Putin va fi arestat dacă va intra pe teritoriul Republicii Moldova, scrie Ziarul de Gardă

Recean vrea salarii mai mari pentru miniștrii săi: „E absurd când miniștrii au salariu mai mic decât cineva care lucrează pe şantier”

„Se pare că doamna Sandu, cetățeană română și președinte al Republicii Moldova, are ceva cu capul. Comitetul de anchetă al Federației Ruse are toate motivele să inițieze un dosar penal împotriva lui Sandu pentru amenințarea pe care a făcut-o cu arestarea președintelui rus și să o treacă pe lista persoanelor urmărite internațional. Ea visează ca șeful Rusiei Mari să vină în țara ei, a cărei economie și bunăstare este total dependentă de Moscova”, a spus el într-o postare pe contul său de Telegram.

Solicitați de Ziarul de Gardă, reprezentanții Președinției au declarat că „instituția prezidențială nu comentează” declarațiile oficialului rus.

Starea de urgență să fie prelungită cu încă 60 de zile, cere Guvernul Maiei Sandu

Recent, într-un interviu pentru Euronews România, președintele Maia Sandu a declarat că Republica Moldova nu este în pericol acum pentru că războiul pornit de Rusia este dincolo de graniță. Într-un interviu acordat la Chișinău jurnaliștilor străini, șeful statului a vorbit despre tentativele de destabilizare și despre acțiunile Rusiei pe teritoriul național.

Întrebată de jurnaliști dacă președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, ar fi arestat dacă ar veni în Republica Moldova, în contextul mandatului de arestare emis de Curtea Penală Internațională (CPI), Sandu a afirmat că „da, R. Moldova este semnatar al acordului Curții Penale, iar Moldova va respecta decizia Curții”.

Totodată, fiind întrebată despre „agenții de influență rusească”, șeful statului „este clar că o parte din Biserică lucrează sau sprijină în mare măsură Rusia, din nefericire unii dintre ei sprijină chiar războiul”.

Total
0
Shares
Total
0
Share