ULTIMA ORĂ // Oamenii lui Vlad Filat scapă de închisoare, iar fostul șef de la FISC poate reveni în țară

Vicol Nicolae, Gudima Vasile, Beşleagă Anatolie, Bănăruc Eduard, Sîrbu Veaceslav şi Zacrevschi Vadim, unii dintre ei fiind apropiați lui Vlad Filat, scapă de sentința pronunțată în prima instanță, iar fostul șef de la FISC poate reveni acasă.

Potrivit Ziarului de Gardă, la 30 iunie 2020, un complet de judecători format din Sergiu Furdui, Alexandru Spoială și Silvia Gârbu au decis că dosarul corupției de la Serviciul Fiscal de Stat (SFS), ajuns în atenția opiniei publice în februarie 2013, urmează să fie rejudecat, din nou, de către Judecătoria Chișinău. La CA Chișinău, toate părțile din dosar, inclusiv procurorul, au solicitat ca dosarul să fie trimis la rejudecare.

Colegiul Penal a constatat că „instanța de fond a stabilit eronat starea de fapt, care nu corespunde probelor din dosar, care au fost apreciate incorect, instanța de fond ajungând eronat la concluzia condamnării lui Vicol Nicolae, Gudima Vasile, Beşleagă Anatolie, Bănăruc Eduard, Sîrbu Veaceslav şi Zacrevschi Vadim”.

„Prima instanță la adoptarea sentinței în privința lui Vicol Nicolae, Gudima Vasile, Beşleagă Anatolie, Bănăruc Eduard, Sîrbu Veaceslav şi Zacrevschi Vadim, a admis mai multe încălcări de ordin procedural, cât și de ordin material”, scriu magistrații de la CA Chișinău în motivarea deciziei, publicată la 30 iulie 2020.

Citiți continuarea pe Zdg.md

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share