Alte știri

ULTIMA ORĂ // PDM înaintează propunerea unei întâlniri în formatul PDM, PSRM, PAS, Platforma DA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Având în vedere aceste subiecte importante care necesită un dialog între forțele politice responsabile, PDM adresează propunerea de avea loc o întâlnire pe platformă parlamentară în formatul PDM, PSRM, PAS, Platforma DA. Anunțul a fost făcut de Pavel Filip, informează Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

LIVE // Briefing de presă susținut de deputatul Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip

Agenda de discuții pe care o propune PDM este cea care preocupă nu doar PDM, dar și PSRM, PAS și Platforma DA. Cel mai important este însă că sunt teme care preocupă cetățenii.

Pavel Filip, liderul PDM:

1. Asigurarea desfășurării alegerilor libere și corecte. Au existat în spațiul public îngrijorări și nemulțumiri privind modificarea codului electoral. Cred că este important să ascultăm propunerile fiecărui partid în acest sens și să căutam modalități concrete pentru a ne asigura că alegerile vor fi transparente și cetățenii vor putea vota în bune condiții.

2. Al doilea subiect important pe care îl vom propune spre discuție este situația gravă din agricultură provocată de secetă. Agricultorii vor să vadă că în Parlament se discută constructiv și serios problemele lor. Am certitudinea că împreună cu cei sincer preocupați de acest sector și cunoscători ai acestui domeniu, vom putea găsi o ieșire din situație care să mulțumească agricultorii.

3. Pandemia COVID-19. Au răsunat până acum de la această tribună zeci de propuneri și idei, unele mai bune, altele mai puțin realiste, dar cred că e cazul să le trecem în revistă pe toate și să vedem cum putem îmbunătăți situația. Nimeni nu a fost pregătit pentru această pandemie și, prin urmare, nu poate pretinde că deține adevărul în ultimă instanță. De aceea, mai multe minți (bine intenționate, desigur), vor genera soluții mai bune pentru oameni. Activitatea mediului de afaceri, anul școlar, redeschiderea grădinițelor, e important să vedem ce viziune are fiecare partid la aceste subiecte și să ne unim eforturile în acțiuni comune.

Președintele PDM a mai anunțat că nu-i acceptă la masa de discuții și pe deputații grupării PRO Moldova-Șor.

Rezultatele vizitei lui Igor Dodon la Moscova: Bani pentru buget, ajutor agricultorilor și autorizații transportatorilor

loading...

Comments are closed.