Actualitate

ULTIMA ORĂ // Peste 55 de percheziții simultane într-un dosar de corupție la Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție, cu suportul Centrul Național Anticorupţie, desfășoară, în aceste clipe, percheziții simultane la peste 55 de adrese, vizați fiind atât responsabili din cadrul Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului (IPOT), cât și beneficiari ai unor companii.

Procesul penal a fost inițiat la începutul acestui an pe faptul abuzului de serviciu, coruperii pasive, coruperii active și traficului de influență, iar în rezultatul investigațiilor procurorii au documentat acțiunile ilicite ale responsabililor din cadrul ÎS “Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului”.

Mai exact, potrivit probatoriului, în intervalul martie – iulie 2021, specialiștii IPOT ar fi pretins și primit de la persoane fizice și beneficiari ai unor companii sume cuprinse între 250 și 2000 euro. În schimbul acestor sume responsabilii diminuau bonitatea solului în studiul pentru terenurile deținute de comanditarii investigațiilor pedologice, prejudiciind astfel bugetul administrațiilor publice locale în proporții deosebit de mari.

Acțiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura va reveni pe parcurs.

loading...

Comments are closed.