Ultima oră! Prima reacție a lui Klaus Iohannis după uciderea generalului Soleimani! Iată ce va face armata română

Klaus Iohannis , Klaus Iohannis despre razboiul din Iran, Klaus Iohannis comenteaza criza din Iran, Iran, SUA, armata Iranului, armata Romaniei, armata romana, NATO, Irak
 

După uciderea generalului Qasem Soleimani de către americani, Președintele României, Klaus Iohannis, a avut marți o primă reacție. Șeful statului român a menționat că mai mulți militari români au fost deja relocați.

Klaus Iohannis a declarat că România nu poate fi indiferentă față de situația din Irak, deoarece România are mulți cetățeni care trăiesc și muncesc în zona Orientului Mijlociu.

„Parteneriatul Strategic cu Statele Unite este solid și funcționează foarte bine, iar scutul de la Deveselu este o parte a sistemului defensiv NATO și este foarte bine că funcționează optimal. Aici nu văd niciun fel de probleme, însă trebuie să fim realiști. Situația din Irak ne privește, fiindcă noi avem foarte mulți cetățeni români care trăiesc și muncesc în zona Orientului Mijlociu, avem oameni și în Irak, avem oameni și în alte țări din zonă. Avem reprezentanțe și, în acest sens, sunt o serie de cetățeni români expuși în zonă. Ne preocupă și vom lua toate măsurile pentru a fi un sprijin real dacă este nevoie”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis s-a referit și la militarii staționați în Irak – unii dintre ei fiind deja relocați.

„Pe de altă parte, avem și noi militari în Irak, staționați, care fac parte din forțele NATO care participă în diferite proiecte de pregătire. Sunt instructori care sunt din partea noastră acolo și, evident, siguranța lor ne preocupă. O parte din militarii noștri au fost deja relocați”, a adăugat președintele României.

„Deci tema este foarte importantă pentru noi. Eu personal îi acord foarte multă atenție. Sunt în contact permanent cu Guvernul și în special cu miniștrii care se ocupă de aceste chestiuni, în speță Externele și Apărarea, și sunt convins că singura soluție pentru această criză care a apărut – nu putem să îi spunem altfel – este o abordare calmă, diplomatică, o descaladare, cum se numește, și revenirea la un calm în această zonă”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citește și: Angela Merkel zboară la Moscova! Vrea să discute cu Putin despre criza din Iran

Total
0
Shares
Total
0
Share