ULTIMĂ ORĂ // Procuratura Anticorupție anunță motivul reținerii lui Mihail Bagas

Președintele partidului Liga Orașelor și Comunelor a fost reținut astăzi, 21 septembrie curent, de către reprezentanții Procuraturi Anticorupție, informează telegraph.md

Informația a fost confirmată pentru Telegraph Moldova de către serviciul de presă al PA.

Potrivit reprezentanților instituției, candidatul la funcția de primar al municipiului Chișinău din partea partidului LOC, Mihail Bagas este suspectat de pregătirea și complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali săvârșită în proporții mari și complicitatea și instigare la spălarea de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Totodată, LOC a venit cu o reacție la reținerea liderului său în care și-a exprimat speranța că oamenii legii își vor îndeplini atribuțiile funcționale într-un mod imparțial și echidistant.

”Liga Orașelor și Comunelor a luat act de informația apărută privind reținerea candidatului pentru funcția de Primar General al mun. Chișinău, Mihail Bagas.

LOC își exprimă speranța că organele de anchetă își vor îndeplini atribuțiile funcționale într-un mod imparțial și echidistant, în strictă conformitate cu legea și normele procesuale.

În același timp, ne exprimăm îngrijorarea cu privire la desfășurarea măsurilor operative și a reținerii candidatului LOC, la o distanță de 2 zile de la depunerea actelor pentru participarea în scrutinul electoral local.

Fiecare persoană și implicit fiecare candidat, este pasibililă de răspundere penală doar în cazul existenței probelor pertinente privind încălcarea prevederilor legale și a legislației electorale.

În această ordine de idei, Liga Orașelor și Comunelor cere organelor de anchetă ca măsurile procesuale să poarte un caracter transparent, public și argumentat de probatoriul necesar, în caz contrar, astfel de acțiuni desfășurate în perioada electorală, pot fi calificate ca presiune publică și încercare de a prejudicia grav imaginea partidului politic”, se arată în comunicatul reprezentanților formațiunii.

Total
0
Shares
Total
0
Share