Actual

ULTIMĂ ORĂ // Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, scapă de control judiciar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo scapă de control judiciar. Instanța de judecată a respins luni, 7 martie 2022, cererea procurorilor de prelungire a măsurii preventive pe numele acestuia, a declarat pentru Replica Media procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de relații cu presa în cadrul Procuraturii Generale.

În ședinta de astăzi, în rezultatul examinării demersului procurorului de caz privind prelungirea măsurii preventive sub formă de control judiciar pe un termen de 60 zile în privința lui Alexandr Stoianoglo, instanța de fond a decis să respingă integral demersul procurorului. Procurorii consideră decizia instanței ca fiind neîntemeiată și o vor contesta cu recurs la Curtea de Apel Chișinău”, a spus Mariana Cherpec.

Amintim că la 5 octombrie 2021, Consiliul Superior al Procurorilor a admis, după mai multe ore de dezbateri, pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo, vizând pretinsele acțiuni ilegale. Tot la ședința CSP s-a decis suspendarea sa din funcție.

Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore, în urma unor percheziții efectuate la biroul său de la PG și la domiciliu, iar la 8 octombrie acesta a fost plasat pentru 30 de zile în arest la domiciliu prin decizia primei instanțe.

loading...

Comments are closed.