ULTIMĂ ORĂ // Purtarea măștilor de protecție în spațiile deschise nu mai este obligatorie

Începând de astăzi, purtarea măștii nu mai este obligatorie în spațiile deschise în Chișinău, potrivit unei decizii luate astăzi de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului (CESP).

Purtarea măștii mai rămâne obligatorie în spațiile închise și transportul public, dar și la evenimente, manifestări în masă și întruniri publice.

Totodată, rămân în vigoare măsurile ce țin de respectarea distanței sociale și toate recomandările în ce privește dezinfectarea mâinilor. Tot astăzi s-a decis ca domeniul HORECA să revină la regimul de lucru obișnuit cu respectarea măsurilor AntiCovid, cu excepția cluburilor de noapte, organizarea discotecilor și cluburilor karaoke. Organizarea evenimentelor va avea loc cu participarea a 50 de procente din numărul de locuri ale săli.
T
CESP a mai decis ca teatrele și sălile de concerte să revină la programul obișnuit cu păstrarea distanței între persoane de un metru și cu purtarea măștilor. Locurile de agrement și parcurile de distrații își reiau activitatea, precum și târgurile tematice.

De asemenea, se permite organizarea activităților taberelor pe teritoriul municipiului Chișinău și a competițiilor sportive.

„Evenimentele solemne dedicate ultimului sunet pe 31 mai, vor avea loc în aer liber cu prezența fizică și se permite participarea elevilor claselor a 4-a, a 9-a și a 12-a. În rest, vor fi realizate ore de diriginție Se permite la fel Comasarea grupelor de copii și transferurile la alte grădinițe în contextul desfășurării lucrărilor de reparație în unele instituții”, a precizat municipalitatea.

Citește și: VIDEO// Gheorghe Cavcaliuc, către Igor Grosu: „Să nu-ți fie frică să-mi pronunți numele. Teme-te de candidații tăi certați cu legea”

Total
0
Shares
Total
0
Share