Alte știri

ULTIMA ORĂ // Reacția Ministerului Afacerilor Externe, după ce Gheorghe Cavcaliuc a fost reținut la Moscova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu referire la informația apărută în presa națională despre reținerea pe aeroportul internațional Sheremetyevo din orașul Moscova a 3 cetățeni ai Republicii Moldova, candidați la funcția de deputat, Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă s-a autosesizat și face următoarele precizări.

Preliminar, se constată nerespectarea premeditată a regulilor de intrare pe teritoriul Federației Ruse.

Responsabilii de la ambasadă actualizează săptămânal informația despre regulile de intrare în Federația Rusă, pe fundalul aplicării de către autoritățile acestei țări a unor restricții de călătorie în legătură cu răspândirea Covid-19, alerta de călătorie fiind publicată pe pagina web a ambasadei și a MAEIE.

Totodată, urmare a informațiilor publicate pe rețelele sociale despre pretinsa reținere, în regim prioritar a fost dispusă deplasarea funcționarilor consulari ai ambasadei pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor implicate și întreprinderea acțiunilor consulare necesare în astfel de cazuri.

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene solicită respectuos ca tratarea în spațiul public a elementelor privind acest caz să se facă în afara discursului politic și al campaniei electorale în desfășurare în Republica Moldova.

Amintim că în această dimineață, pe aeroportul din Sheremetyevo din Moscova au fost opriți trei reprezentanți ai PACE pentru documentare suplimentară, iar Cavcaliuc a fost reținut. Reprezentanții PACE au organizat și un protest în fața Ministerului Afacerilor Interne și Integrării Europene.

„Libertate – Cavcaliuc!” Proteste puternice în fața Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova

loading...

Comments are closed.