Alte știri

ULTIMA ORĂ // Ruxanda Glavan anunță crearea Platformei parlamentare „Pentru Moldova”. Cine sunt primii aderenți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru a reanima Parlamentul și pentru a-l scoate la muncă, împreună cu un grup de deputați neafiliați a fost lansată inițiativa de a semna Convenția privind crearea Platformei parlamentare „Pentru Moldova” și de a convoca urgent ședințele legislativului. Anunțul a fost făcut de către Ruxanda Glavan, informează Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

”Facem apel de unitate către toți deputații, indiferent de apartenența și viziunile politice, dar cărora le pasă de oameni și țară, să ne convocăm și să punem punct haosului din Parlament.

Scurt pe 2 despre turul 2: Igor Dodon are suficiente rezerve electorale pentru a câștiga cursa prezidențială

Responsabilitatea, dorința și disponibilitatea de a munci și dragostea de țară – acestea sunt principalele motivații ale Platformei Parlamentare “Pentru Moldova”. Cum nu ne-am diviza noi pe arena politică, neafiliați, fracțiuni sau grupuri parlamentare, cu sau fără partide în spate, cu toții, până la urmă, avem un singur partid – Republica Moldova, și o datorie politică comună: să facem lucruri bune pentru cetățenii Moldovei!”, a transmis Glavan în mesajul prin care și-a anunțat noul grup parlamentar.

Potrivit convenției de creare Platformei parlamentare „Pentru Moldova”, primii aderenți sunt:

  • Sergiu Sîrbu;
  • Eleonora Graur;
  • Ruxanda Glavan;
  • Grigore Repesciuc;
  • Corneliu Padnevici.

Deputații se angajează să asigure activitatea fără întrerupere a organului legislativ și continuarea procesului legislativ, precum și să reacționeze imediat la problemele care apar în stat și în societate și să ofere soluții.

Totodată, deputații platformei anunță că se vor implica în restabilirea încrederii cetățenilor în Legislativ și în regimul de guvernare parlamentară. La fel, vor contribui la fortificarea supremației legii, valorilor umane și democratice în Republica Moldova.

În continuare, aderenții la Platforma parlamentară „Pentru Moldova” mai menționează că sunt interesați în crearea condițiilor în care viața și drepturile de bază personale, civile, sociale ale fiecărui cetățean vor fi apărate necondiționat, iar ei vor contribui la dezvoltarea dinamică a Republicii Moldova și la îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor săi.

Nu în ultimul rând, în document se mai menționează că deputații aderenți vor apăra Patria de multiplele provocări și amenințări cu care se confruntă.

VIDEO // Poziția oficială a PPDA în privința susținerii Maiei Sandu în turul II

loading...

Comments are closed.