Alte știri

ULTIMA ORĂ // SIS neagă implicarea ofițerilor săi la răpirea lui Mykola Chaus, ex-judecător ucrainean

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul de Informații și Securitate vine cu unele precizări urmare a informațiilor apărute în mass-media privind cazul ex-judecătorului ucrainean, Mykola Chaus, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

SIS menționează că așa-numitul document emis de către instituție, la care se face referire în mijloacele de informare în masă, reprezintă un fals, fapt despre care vor fi informați oficial și membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean, Mykola Chaus.

Instituția își reiterează poziția și neagă orice implicare în activități ilicite legate de posibila răpire a cetățeanului ucrainean. În același timp, investigațiile pe acest caz continuă, iar SIS acordă suport constant organelor de ocrotire a normelor de drept întru elucidarea tuturor circumstanțelor și stabilirea persoanelor implicate.

SIS solicită insistent verificarea oricăror documente sau informații atribuite instituției, apelând la emitenți întru evitarea dezinformării și promovării falsurilor cu potențial de a afecta securitatea națională a Republicii Moldova.

Amintim că Vasile Năstase, președintele Comisiei speciale de anchetă, a dat citire dintr-o scrisoare a SIS, datată și cu număr de ieșire/intrare, potrivit căreia 30 de ofițeri din cadrul SPPS, instituție din subordinea Maiei Sandu, ar fi participat la răpirea cetățeanului ucrainean.

Citește și: VIDEO // Un ofițer SIS și alți 30 de ofițeri SPPS, din instituțiile subordonate direct Maiei Sandu, ar fi implicați în răpirea lui Nicolae Ceaus, ex-judecător ucrainean

 

loading...

Comments are closed.