Politic

Ultima oră! Soldații Armatei Naționale au trecut Prutul și se îndreaptă spre București!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Contingentul Armatei Naţionale a trecut graniţa şi se îndreaptă spre Bucureşti pentru participare la Parada militară cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI şi SPP vor participa, luni, 1 decembrie, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale, în Piaţa Constituţiei, București.

Militarilor români urmează să li se adauge şi detaşamente din Franţa, Polonia, Republica Moldova, Turcia şi SUA, informează MApN.

Astfel Armata Națională a Republicii Moldova ca participa la acest eveniment alături de contingentul militar al statelor membre NATO. Ministrul Apărării, Eugen Sturza de mai multe ori s-a expus în favoarea cooperării dintre Republica Moldova și alianța militară trans-atlantică, spunând că neutralitatea sau mai bine zis pasivitatea în raport cu această organizație internațională nu oferă nici o garanție de securitate Republicii Moldova.

Totodată, șeful țării, Igor Dodon de fiecare dată se expune negativ asupra oricărei colabărări cu NATO. Spunând că apartenența la organizația trans-atlantică este un prim pas pentru un conflict pe teritoriul țării noastre.

Evenimentul care va avea loc luni în Capitală este programat să înceapă la ora 11.00.

 

loading...

Comments are closed.