Alte știri

ULTIMA ORĂ // VIDEO UPDATE: Cavcaliuc, reținut pe aeroportul din Moscova. DETALII

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reținut în această dimineață, pe aeroportul din Moscova, capitala Federației Ruse.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Cavcaliuc se îndrepta la o întâlnire cu diaspora din Sankt Petersburg. A aterizat la Moscova în această dimineață.

Fără explicații, Gheorghe Cavcaliuc a fost condus într-o cameră separată din aeroportul Sheremetyevo, de către oamenii legii.

Menționăm faptul că atât Gheorghe Cavcaliuc, cât si colegii săi Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa au informat prealabil în ​​scris atât Ministerul Afacerilor Externe al Moldovei, cât și Ambasada Moldovei în Rusia despre vizita lor cu scop de a se întâlni cu diaspora.

Întâlnirea era programată pentru astăzi la ora 18:00.

Mai mult, toți cei trei sunt vaccinați împotriva COVID-19 și au, de asemenea, teste negative pentru coronavirus.

Cu noi detalii, revenim.

UPDATE: 07:46: Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpă vor fi urcați cu forța în primul avion care zboară spre Chișinău în caz că nu apar în listele Ministerului de externe sau a consulatului RM de la Moscova iar despre Gheorghe Cavcaliuc nimeni nu vrea să le ofere nici o informație.

UPDATE 07:30: Vicepreședintele PACE, Valentina Geamănă a anunțat, într-un LIVE pe pagina de Facebook a partidului că reprezentanții PACE consideră că reținerea lui Cavcaliuc are legătură cu dezvăluirile pe care acesta le-a făcut despre Renato Usatîi sau concurenții electorali care se tem că PACE le ia voturile moldovenilor stabiliți în Rusia.

loading...

Comments are closed.