Ultimul sunet de clopoțel răsună astăzi în toate școlile din Moldova

Ultimul sunet din anul școlar 2023-2024 a răsunat astăzi în instituțiile de învățământ din țară. După careurile solemne, profesorii au discutat cu elevii despre activitățile din următorul an de studii, dar și despre regulile de securitate în perioada vacanței. De mâine, elevii încep vacanța de vară, cea mai lungă vacanță de pe parcursul anului. Absolvenții claselor a IX-a și a XII-a urmează să susțină examene, scrie IPN.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a adresat un mesaj cu ocazia Ultimului sunet. Pentru elevi aceasta este o zi deosebită, o zi a realizărilor și a bucuriei, dar și a unui nou început. „Dragi elevi, fie că sunteți în clasele primare, gimnaziale sau absolvenți de liceu, vă felicit pentru efortul, perseverența și dorința de a învăța și de a progresa. Voi sunteți viitorul nostru, iar munca voastră de zi cu zi ne dă speranța unui mâine mai bun”, a menționat Ion Ceban.

Primarul a subliniat și rolul pedagogilor, care este esențial în formarea și devenirea copiilor, a generațiilor viitoare. „Pentru profesori, această zi este un moment de mândrie și satisfacție. Scumpi profesori, vă mulțumesc pentru dedicarea și pasiunea cu care v-ați ghidat elevii pe parcursul acestui an școlar. V-ați dedicat timpul, energia și pasiunea pentru a-i îndruma și a le oferi cunoștințele și instrumentele necesare pentru a înfrunta provocările academice și personale… Pentru părinți, Ultimul sunet este un prilej de bucurie și emoție. Vă mulțumesc pentru sprijinul necondiționat și pentru că sunteți alături de copiii dumneavoastră în fiecare pas al călătoriilor educaționale”, a mai spus edilul.

Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a menționat că ultimul sunet al acestui an școlar marchează un moment de sărbătoare și recunoaștere a eforturilor remarcabile ale elevilor, ale cadrelor didactice și ale părinților. Prin muncă asiduă, devotament și perseverență, ei au demonstrat că educația este un drum către succes. „Suntem mândri de fiecare realizare pe care au obținut-o elevii noștri în acest an școlar. Fie că ați excelat în învățare, sport, artă sau voluntariat, fiecare pas înainte reprezintă o piatră prețioasă în edificarea unui viitor strălucit”, a mai spus Andrei Pavaloi.

Total
0
Shares
Total
0
Share