Externe

Un adolescent din Australia și-a făcut singur o pușcă la imprimanta 3D. Poliția: Trage 15 gloanțe reale cu o singură apăsare pe trăgaci

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un adolescent din Australia a fost acuzat de infracțiuni referitoare la nerespectarea regimului armelor după ce poliția a confiscat o armă în stare perfectă de funcționare pe care băiatul ar fi construit-o acasă cu ajutorul unei imprimante 3D, informează CNN, citat de Digi24.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Poliția din Australia de Vest a găsit pușca printată, împreună cu alte tipuri de arme, după ce au percheziționat casa tânărului de 18 ani la începutul lunii iunie.

„Cu toate că această armă de foc seamănă cu o jucărie are capacitatea de a provoca prejudicii grave în interiorul comunității noastre”, le-a spus reporterilor detectivul Blair Smith. „Este foarte îngrijorător că acest bărbat a putut să își confecționeze arma acasă cu o imprimantă 3D și materiale ușor de procurat”.

Arma de plastic este capabilă să tragă 15 gloanțe reale cu o singură apăsare de trăgaci, potrivit postului afiliat CNN, Nine News. Poliția a spus că arma a fost făcută în două zile cu materiale care au costat mai puțin de 40 de dolari australieni (28 de dolari americani).

Guvernul Australiei de Vest a propus anul trecut schimbarea legilor cu privire la folosirea armelor așa încât confecționarea de arme de foc 3D din plastic să devină ilegală. Conform propunerii, oricine este prins că deține planuri sau instrucțiuni pentru printarea de arme riscă să fie trimis după gratii pentru 10 ani.

Adolescentul australian va fi judecat săptămâna viitoare pentru confecționarea ilegală de arme și muniție și deținerea unei arme interzise. Australia este de multe ori prezentată drept un exemplu de țară în care acțiunile luate pentru a controla armele pot reduce numărul de crime comise cu arme de foc.

Ultimul atac în masă comis în Australia a avut loc în 2018, atunci când șapte persoane au fost ucise prin împușcare într-o locuință din Perth. A fost cel mai sângeros episod de acest gen din Australia din ultimii 22 de ani.

Rata omuciderilor cu arme de foc în Australia este de 33 de ori mai mică decât cea din SUA.

loading...

Comments are closed.