Alte știri

Un alt fruntaș al PPDA o critică pe Maia Sandu: Armata a 14-a importă motorină prin Moldova, fără TVA și accize

Pinterest LinkedIn Tumblr

După discursul Maiei Sandu la ONU, citit în fața scaunelor goale, mai mulți politicieni de la Chișinău o critică pe șefa statului. Astfel, după ce Inga Grigoriu a spus că ”nu sunt suficiente doar declarații sterile”, cu o declarație îndrăzneață a ieșit și Alexandr Slusari, un alt fruntaș al PPDA. Acesta spune că Armata a 14-a, dislocată în partea stângă a Nistrului, importă benzina și motorina din România prin Moldova, fără achitarea TVA și accizelor și cu ajutorul întreprinderilor moldovenești, care anual primesc bani grei din Transnistria.

”Foarte bine că doamna Sandu a reamintit de pe tribuna ONU despre necesitatea evacuării trupelor de ocupație din Transnistria.

Dar vreau și eu să le reamintesc cetățenilor că combustibilul pentru tehnica militară aceasta armată o obține de la două companii transnistrene, care importă benzina și motorina din România prin Moldova, fără achitarea TVA și accizelor și cu ajutorul întreprinderilor moldovenești, care anual primesc bani grei din Transnistria.

Cu părere de rău, pănă la ziua de azi Guvernul nou așa și nu a eliminat aceasta schema, nocivă sub toate aspectele pentru interesele Republicii Moldova.

Și dacă armata rusă ar încerca să aducă carburanți direct din Federația Rusă, acest lucru ar fi putut blocat cu ajutorul Ucrainei.

Așadar, demult a venit timpul să trecem de la declarații corecte, frumoase și sterile la acțiuni concrete privind eliberarea țării de armată străină și combaterea reală a separatismului”, a declarat Slusari.

loading...

Comments are closed.