Un angajat ASP și un beneficiar, reținuți de CNA pentru mită

Doi bărbați au fost reținuți de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un nou dosar de trafic de influență și corupere activă. Este vorba despre un angajat al Secției calificarea conducătorilor auto a mun. Chișinău din cadrul Agenţiei Servicii Publice şi un beneficiar. Dosarul a fost pornit săptămâna trecută şi rezultă din cercetările efectuate de CNA în cadrul urmăririi penale, demarate în ianuarie, care vizau schema de corupţie cu permise de conducere.

Potrivit anchetei, funcționarul ASP i-ar fi promis candidatului să-l ajute să susţină probele pentru obținerea permisului de conducere, fără  ca persoana să dețină cunoștințele necesare. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins şi primit 800 de euro mită, iar ca să fortifice probatoriului, ofiţerii CNA au purces la percheziţii, în urma cărora au fost ridicate câteva telefoane mobile, care vor fi examinate pentru identificarea eventualelor urme ale infracţiunii. De asemenea, de la domiciliul angajatului ASP a fost ridicată o substanţă de origine vegetală de culoare verde cu miros specific de marijuana.

Amintim că, la începutul anului curent, CNA şi procurorii au documentat o schemă de corupţie, prin intermediul căreia erau eliberate fraudulos permise de conducere. Circa 100 de persoane ar fi obţinut permise, fără a fi evaluate în conformitate cu regulamentele existente, iar pentru aceasta ar fi plătit sume cuprinse între 500 şi 2000 de euro unor angajaţi ai Agenţiei Servicii Publice şi unor intermediari. În prezent, mai multe persoane sunt cercetate penal pentru trafic de influenţă, corupere activă şi pasivă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiţii riscă amendă penală, până la 7 ani de închisoare și privarea de dreptul de a exercita anumită activitate pe o perioadă de timp.

Menţionăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Total
0
Shares
Total
0
Share