Un avion a decolat de pe aeroportul din Londra cu două geamuri lipsă. Au la peste 3 000 de metri înălțime, până ca cineva să-și dea seama

Clipe de panică la bordul unui avion Airbus A321. Aeronava a decolat de pe aeroportul din Londra cu două geamuri lipsă și a urcat până la 3 000 de metri până ca cineva să-și dea seama de problema care i-ar fi putut costa viața pe toți, scrie Observatornews.ro

Pe 4 octombrie, avionul a plecat de pe Aeroportul Stansted din Londra spre Aeroportul Internațional Orlando. În avion se aflau la momentul respectiv trei piloți, un inginer, un responsabil de încărcare a bagajelor, șase însoțitori de zbor și nouă pasageri. Avionul era programat pentru mai multe zboruri, pe parcursul a câteva zile. La scurt timp după decolare, mai mulți pasageri au observat că în cabina aeronavei era mai frig și mult mai mult zgomot decât de obicei. Avionul a continuat să urce la o altitudine de 3.000 de metri, iar indicatoarele pentru centura de siguranță au fost oprite.

Au zburat cu două geamuri lipsă

În acest moment, responsabilul pentru încărcarea bagajelor a mers în partea din spate a avionului și a observat o creștere semnificativă a zgomotului care se auzea în toată cabina. Martorii spun că zgomotul era „suficient de puternic pentru a deteriora auzul”.

Piloții au decis să oprească urcarea avionului la 4.200 de metri și să reducă viteza, în ciuda faptului că nu existau „indicații anormale” și sistemul de presurizare părea să funcționeze absolut normal Apoi, un inginer și un pilot au fost apoi trimiși să arunce o privire. S-a convenit ca aeronava să se întoarcă la Stansted, iar avionul a aterizat la 36 de minute după decolare.

Odată ce avionul a ajuns la sol, echipajul de cabină a inspectat avionul și a descoperit că două ferestre, atât geamurile interioare cât și cele exterioare lipseau cu desăvârșire. Potrivit The Independent, singurul lucru la locul lui era geamul pentru zgârieturi, o bucată de plastic care împiedică pasagerii să atingă geamul exterior. Geamul interior și sigiliul de la o a treia fereastră au fost de asemenea deplasate, a spus AAIB.

Total
0
Shares
Total
0
Share