Alte știri

Un avocat a rămas fără licență pentru falsificarea probelor într-un proces civil

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia pentru Etică și Disciplină a Uniunii Avocaților a decis să retragă licența unui apărător din cadrul Baroului Chșinău după ce acesta a fost găsit vinovat, încă în 2014, de falsificarea probelor într-un proces civil. Acesta nu a fost tras și la răspundere penală din cauza expirării termenului de prescripție, transmite Telegraph.md, cu referire la Bizlaw.md

În Decizia Comisiei se notează că apărătorul a solicitat încetarea urmăririi penale în privința sa pe acest caz, în temeiul expirării termenului de prescripție, ceea ce sugereazîă că și-a recunoscut tacit vina. În caz contrar ar fi solicitat scoaterea sa de sub urmărire penală în circumstanțe prevăzute de legislație.

Comisia pentru Etică și Disciplină a notat în decizie că potrivit Legii cu privire la avocatură, activitatea de avocat încetează în cazul în care avocatul a fost condamnat definitiv pentru o faptă prevăzută de legea penală și incompatibiă cu normele deontologice ale activității de avocat. Totodată, licența se retrage în cazul rămânerii definitive a sentinței, iar acest fapt se consemnează în Lista avocaților care au dreptul de a exercita profesia de avocat.

Plăți sociale mai accesibile, prin intermediul serviciului guvernamental MPay

loading...

Comments are closed.