Un bărbat a fost condamnat la 12 ani de închisoare, după ce și-a omorât amicul în bătaie

Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea recentă de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a unei sentințe de condamnare a unui bărbat de 43 de ani pentru comiterea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, care s-a soldat cu decesul victimei.

Astfel, potrivit sentinței, inculpatul a fost recunoscut vinovat, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de 12 ani și 6 luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis.

Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat de la Chișinău, la data de 03 martie 2023, pe timp de seară, inculpatul, aflându-se împreună cu victima, care s-a dovedit a fi un bărbat de 52 de ani, în ospeție la un prieten comun, într-un apartament din sectorul Centru al capitalei, în urma unui conflict generat de consumul abuziv de băuturi alcoolice, intenționat, i-a aplicat victimei multiple lovituri cu pumnii în regiunea feței și capului, prin ce i-a cauzat bărbatului, conform raportului de expertiză judiciară medico-legală, mai multe leziuni corporale care au dus la decesul victimei, la 04 martie 2023.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

În contextul numeroaselor crime violente comise sub influența alcoolului, îndemnăm cetățenii să consume băuturi alcoolice în mod responsabil și să evite situațiile care ar putea degenera în comportamente periculoase sau ilegale.

Total
0
Shares
Total
0
Share