Un bărbat a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru răpire de mașini, jaf, furt și omor

Procuratura raionului Cantemir anunță despre pronunțarea unei sentințe de condamnare în privința unei persoane acuzate de vătămarea gravă a integrității corporale, care a cauzat decesul unei persoane și mai multe infracțiuni contra patrimoniului.

Astfel, potrivit sentinței din 24 mai 2024, un bărbat de 50 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru două episoade de răpire a mijlocului de transport fără scop de înstrăinare, jaf, furt și vătămarea gravă a integrității corporale, care a cauzat decesul unei persoane, stabilindu-i-se pedeapsa definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 15 ani.

Sentința poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Cahul.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la data de 6 aprilie 2023, fiind în stare de ebrietate alcoolică și aflându-se în satul Cania, raionul Cantemir, a răpit un mijloc de transport de model ”Ford Transit” parcat în stradă, cu intenția de a-l folosi fără a-l însuși. Ulterior, a abandonat vehiculul în satul Zârnești, raionul Cahul.

La data de 01 iunie 2023, prin amenințarea unui minor cu un topor, a răpit motocicleta mamei sale și s-a deplasat într-o direcție necunoscută.

A doua zi, fiind la domiciliul său din raionul Cantemir, a agresat un bărbat de 46 de ani cu o bâtă de lemn în zona capului și a toracelui, cauzându-i vătămări corporale grave, conform raportului de expertiză judiciară medico-legală. Victima a decedat peste două săptămâni la IMSP ”Institutul de Medicină Urgentă”.

Tot la domiciliul său, acesta a comis un jaf în luna mai a anului 2023. După ce a lovit un bărbat de mai multe ori, i-a sustras bicicleta și telefonul mobil.

Același inculpat, la data de 2 iunie 2023, cu intenția de a sustrage pe ascuns bunurile altor persoane, aflându-se pe teritoriul ”Mănăstirii Eroilor” din satul Stoianovca, raionul Cantemir, a furat un telefon mobil, cauzând victimei un prejudiciu material de 4 500 de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share