Alte știri

Un bărbat a luat ostatici 20 de pasageri într-un autobuz, în centrul unui oraş din Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat a luat ostatici aproximativ 20 de persoane aflate într-un autobuz în centrul oraşului Luţk, situat în vestul Ucrainei, a anunţat marţi poliţia locală, citată de Reuters şi AFP.

Bărbatul, ale cărui revendicări nu se cunosc deocamdată, a anunţat că are asupra sa explozibili şi arme. Forţele de ordine desfăşurate în piaţa Teatrului din Luţk au blocat centrul oraşului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a scris pe Facebook că ”au fost auzite focuri de armă, iar autobuzul este avariat”.

Imagini transmise de posturile TV arată un număr mare de forţe de ordine şi maşini ale poliţiei.

”Se fac toate eforturile pentru a soluţiona situaţia fără victime”, a adăugat Zelenski.

În imaginile publicate pe social media se vede un autobuz parcat în mijlocul unei străzi goale. Două ferestre ale autobuzului sunt sparte, iar celelalte sunt acoperite cu perdele de culoare închisă.

Viceministrul de interne ucrainean Anton Hratcenko a scris pe Facebook că autorul luării de ostatici s-a prezentat sub numele de Maxim Plohoi, fără a preciza care sunt revendicările sau motivaţiile acestuia.

”Negociem. Sperăm că totul va fi reglat prin negocieri”, a declarat Hratcenko pentru AFP. El a evocat o ”stare mentală complexă” a autorului luării de ostatici.

”Facem totul pentru a rezolva situaţia fără a exista victime”, a afirmat la rândul său ministrul de interne Arsen Avakov, care a plecat de urgenţă spre Luţk.

Sursa: Agerpres.ro

Citește și: Un agent de pază a luat 30 de ostatici într-un centru comercial

loading...

Comments are closed.