Social

Un bărbat, condamnat la 17 ani de închisoare pentru abuzul sexual săvârșit asupra fiicei de 7 ani și violență în familie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă 40 ani a fost condamnat la 17 ani și 4 luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis. Individul este învinuit de acțiuni violente cu caracter sexual, săvârșite cu bună-știință asupra fiicei sale în vârstă de 7 ani și violență în familie, săvârșită asupra soției acestuia și celor patru copii minori ai săi.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Bărbatul este învinuit că, în prima jumătate a anului 2021, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale a săvârșit în privința fetiței sale de 7 ani acțiuni violente cu caracter sexual.

Tot el, în iulie 2021, aflându-se la domiciliul său, având scopul intimidării celor patru copii minori ai săi, precum și a soției sale, pentru a-și impune voința și controlul personal asupra acestora, în repetate rânduri, i-a agresat fizic prin aplicarea loviturilor peste diferite părți ale corpului, precum și verbal prin adresarea înjurăturilor, a insultelor și amenințărilor, prin ce a provocat stări de tensiune.

„Judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, ținând cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptei indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare”, anunță Procuratura Generală.

Pe tot parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, cât și judecării cauzei penale, inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată, până când sentința va deveni definitivă.

La solicitarea părților vătămate, instanța de judecată a admis acțiunea civilă înaintată și a dispus încasarea de la inculpat a sumei de 50 000 de lei cu titlu de prejudiciu moral cauzat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, în termen de 15 zile. Motivarea sentinței va fi pronunțată la data de 29 aprilie 2022.

 

loading...

Comments are closed.