Un bărbat cu numele Adolf Hitler a câștigat alegerile regionale în Namibia

Un politician care se numește Adolf Hitler a câștigat un loc în consiliul regional în urma alegerilor din Namibia și spune că nu visează să domine lumea, scrie Digi24.

Adolf Hitler Uunona a fost ales cu 85% din voturi în fosta colonie germană, unde multe străzi, locuri și oameni au încă nume germane. După ce a câștigat locul în consiliul regional pe listele partidului SWAPO, formațiune aflată la guvernare, politicianul a devenit mai celebru decât se aștepta din cauza numelui său. El a declarat pentru publicația germană Bild că nu are „nimic de-a face cu ideologia nazistă”.

„Tatăl meu m-a botezat după acest om. Probabil că nu a înțeles ce a reprezentat Adolf Hitler”, a spus politicianul namibian.

„În copilărie îl vedeam ca pe un nume absolut normal. Doar în adolescență am înțeles că acest om a vrut să cucerească întreaga lume”, a mai spus el.

Politicianul a spus că soția lui îi spune Adolf și că de obicei se prezintă Adolf Uunona. La un moment dat s-a gândit să-și schimbe numele, dar era deja „prea târziu”.

„Faptul că am acest nume nu înseamnă că vreau să cuceresc Oshana”, a spus el, referindu-se la regiunea în care a câștigat alegerile.

Uunona a câștigat 1.196 de voturi la alegerile recente, față de 213, cât a obținut adversarul său, și a ajuns în consiliul regional.

Partidul său SWAPO a câștigat 57% din voturi în toată țara, o scădere accentuată față de 83% obținute în 2015.

Total
0
Shares
Total
0
Share