Alte știri

Un bărbat de 31 de ani din capitală, reținut de polițiști pentru furt din locuință

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 31 de ani locuitor a mun. Chișinău, a fost reținut de către ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sec. Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui furt din locuință.

Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Centru a fost alertat de către proprietara apartamentului în vârstă de 30 de ani, comunicând că din locuință i-au fost sustrase mai multe bunuri materiale. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. La locul faptei femeia a comunicat polițiștilor că a lipsit de acasă iar când s-a întors a depistat lipsa bunurilor materiale. Individul a sustras haine, bijuterii și cosmetică, cauzând proprietarei un prejudiciu în sumă de 139 000 lei. În urma cercetării la fața locului forțele de ordine au stabilit că suspectul a pătruns în locuința de pe str. M. Eminescu prin deteriorarea lacătului .

În urma măsurilor speciale de investigații întreprinse de ofițerii de investigație a inspectoratului Centru, bărbatul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale suspectul și-a recunoscut vinovăția comunicând că a comis infracțiunea din lipsă de bani. O parte din bunurile sustrase le-au vândut, iar o parte din bunuri au fost depistate de forțele de ordine la individ acasă.

Este de menționat că bărbatul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru furt, infracțiune care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.