Social

Un bărbat din Chișinău, condamnat la 9 ani și 6 luni de închisoare, după ce a bătut doi bărbați. Unul dintre ei a murit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, originar din Chișinău, a fost condamnat la 9 ani și 6 luni închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, fiind învinuit de săvârșirea infracțiunilor de huliganism și vătămarea intenționată gravă a integrității corporale și a sănătății, care a provocat decesul unei persoane. 

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit actului de învinuire, inculpatul este acuzat că, în noaptea de 25 septembrie 2021, aflându-se pe o stradă din sectorul Ciocana al capitalei, a încălcat ordinea publică, în prezența mai multor persoane și din intenții huliganice a aplicat multiple lovituri cu pumnii și cu picioarele peste diferite regiuni ale corpului asupra a altor doi bărbați. În rezultatul acțiunilor sale ilegale uneia dintre victime i-au fost cauzate vătămări corporale ușoare, pe când celui de al doilea, ca urmare a traumei cranio-cerebrale cauzate, în rezultat a survenit decesul acestuia”, informează Procuratura Generală.

Judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, ţinând cont de faptul că inculpatul şi-a recunoscut vinovăţia în săvârșirea faptelor indicate în rechizitoriu şi a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În aceste condiţii, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Pe tot parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, cât și judecării cauzei penale, inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată, până când sentința va deveni definitivă.

 

 

loading...

Comments are closed.