Alte știri

Un militar din Edineţ, reţinut pentru trafic de influență şi corupere pasivă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un militar din cadrul Centrului de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională Edineț a fost reţinut în flagrant de către ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență şi corupere pasivă. Acesta ar fi pretins 800 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să obțină permisul de conducere.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul i-ar fi promis denunţătorului că ar avea influență asupra unor angajați ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Edineț şi că îi poate determina pe aceştia să elibereze permisul de conducere de categoria B și C, fără prezenţa fizică a şoferului la probele teoretice şi practice

Operaţiunea de reţinere a avut loc ieri după-amiază în adiacentul unei staţii de alimentare din Edineţ. Bărbatul a fost constatat în flagrant în timp ce primea 4000 de lei de la denunţător, bani care reprezentau o parte din suma estorcată. Pentru suma menţionată, militarul urma să-i dea clientului său certificatul care confirmă susținerea cursurilor practice de conducere și susținerea examenelor interne.

Pe cazul dat au fost pornite două dosare penale, conexate într-o procedură comună – trafic de influență şi corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, militarul riscă o amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale, închisoare de la 5 la 10 ani şi privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Citește și: Încă un poliţist, cercetat de CNA pentru mită. Ar fi pretins 150 de euro de la un tânăr pentru a-l scăpa de răspundere penală

loading...

Comments are closed.